Power Employment Program

Power Employment Program

Aan de slag met nieuw talent in het mkb. Dat is in het kort waar het Power Employment Program van WIMM voor staat. Het is de manier voor het mkb om in contact te komen met studenten en potentiële werknemers én hr-thema’s aan te pakken.

Met het Power Employment Program vormt WIMM de aangesloten mkb'ers tot een collectief. Het programma ontzorgt en ondersteunt met:

- een goede connectie met scholen, voor werving van stagiairs en afstudeerders
- snel matchen met jong talent op de arbeidsmarkt
- gezamenlijke activiteiten, voor matching en kennismaking tussen mkb en studenten
- het aanpakken van hr-thema’s, evt. met medewerking van andere partijen, zoals Provincie Overijssel

 Aan de hand van de wensen en behoeften van het bedrijf, stelt WIMM een jaarprogramma vast. Geabonneerde bedrijven krijgen toegang tot:

Activiteiten

1

Onafhankelijk loopbaanloket
Het onafhankelijk loopbaanloket is het aanspreekpunt van WIMM voor medewerkers van deelnemende bedrijven en voor studenten. Wie meer wil weten over loopbaanmogelijkheden, afstudeerprojecten, stageplekken, baankansen in de regio en vouchers voor het bekostigen van studies, kloppen aan voor advies. De adviseurs van WIMM leggen contact tussen de aangesloten bedrijven en de studenten. Daarnaast houden de adviseurs van het loopbaanloket zelf de sociale media, waaronder LinkedIn, actief in de gaten om studenten aan het mkb te koppelen.

2

Mkb’ers ontmoeten studenten
Ontbijtsessies
Bedrijven en studenten maken informeel kennis met elkaar tijdens de ontbijtsessies van het Power Employment Program. Iedere ontbijtsessie biedt ruimte voor een tot vier bedrijven. Studenten van verschillende studies en uit diverse jaren kunnen aanschuiven.
Het resultaat voor bedrijven is een netwerk van studenten, bekendheid onder potentiële werknemers en inzicht in de behoeften en wensen van het jonge talent dat op de arbeidsmarkt beschikbaar komt.

Bedrijvendiner
Bedrijven vertellen kleine groepen studenten tijdens het bedrijvendiner van het Power Employment Program over de loopbaanmogelijkheden binnen hun bedrijf en branche. Het bedrijvendiner serveert drie of vier gangen. Ieder bedrijf heeft zijn eigen tafel en bij iedere gang rouleren de groepjes van 3 á 4 studenten. Het resultaat voor bedrijven is een netwerk van studenten, bekendheid onder potentiële werknemers en inzicht in de behoeften en wensen van het jonge talent dat op de arbeidsmarkt beschikbaar komt.

Vakinhoudelijke challenges
Bedrijven leggen tijdens de vakinhoudelijke challenges een casus voor aan een groep studenten, die vervolgens een oplossing ontwikkelen. Hun frisse blik, expertise en mix van disciplines brengen het bedrijf verder. Het resultaat voor het bedrijf is een oplossing of aanknopingspunt voor een bedrijfsvraagstuk én een intensieve kennismaking met jong talent.

Mkb profileren op beurzen
WIMM profileert de aangesloten mkb’ers op beurzen waar studenten zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Aan de hand van de behoefte van de bedrijven adviseert WIMM wie op welke beurs kan worden vertegenwoordigd, compleet met banners en informatiemateriaal. Uiteraard kunnen de betreffende ondernemers of hr-adviseurs ook aansluiten in de stand.
Dit is een snelle en doeltreffende manier om bij veel studenten en potentiële werknemers onder de aandacht te komen.

Deelname van stagiairs/afstudeerders in stagehubs
Bedrijven die zijn aangesloten bij het Power Employment Program kunnen jaarlijks twee stagiairs/afstudeerders afvaardigen naar de stagehubs. In de stagehubs komen stagiairs van verschillende bedrijven samen om activiteiten te doen, elkaar te leren kennen en zich te verdiepen in de bedrijven. Het voordeel voor de aangesloten bedrijven is dat meer stagiairs met ieder bedrijf kennismaken en deze potentiële werknemers zich extra ontwikkelen, qua zelfinzicht, leren van en met elkaar, persoonlijk leiderschap en samenwerken.

3

Mkb’ers ontmoeten elkaar
Aanjager hr-thema’s
Als collectief werken de bij het Power Employment Program aangesloten mkb’ers aan hr-thema’s. Denk aan bijvoorbeeld in-, door- en uitstroom en zij- en her-instroom. Dankzij de samenwerking van WIMM met partijen als de Provincie Overijssel kunnen we de thema’s doeltreffend aanpakken. Het Power Employment Program is het eerste resultaat van die samenwerking; met dit programma jaagt WIMM de zichtbaarheid van het mkb onder studenten en jong talent op de arbeidsmarkt aan.
Het voordeel voor de aangesloten bedrijven is dat zij kennis en ervaring op het gebied van actuele hr-thema’s delen en samen een visie en aanpak ontwikkelen die zij ieder in hun eigen bedrijf kunnen inzetten.

Kennissessies
Mkb’ers die zijn aangesloten bij het Power Employment Program kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan een kennissessie over actuele thema’s op het gebied van hr, inkoop, financiën, marketing et cetera. Er is ruimte en aandacht voor intervisie, kennisuitwisseling en vragen. De groep bestaat uit maximaal acht deelnemers, zodat iedere deelnemer volop aan bod komt.

Sprekersessies
Mkb’ers die deelnemen in het Power Employment Program kunnen een paar keer per jaar aanschuiven bij sprekersessies over actuele thema’s, waaronder leiderschap, talentontwikkeling en organisatieontwikkeling. Ook studenten worden uitgenodigd, waardoor deze sessies tevens gelegenheid geven om jong talent te ontmoeten. De sessies bieden ruimte aan 140 à 150 deelnemers.

Joao Wuarbanaran - productmanager Hemmink B.V.

‘Na mijn studie had ik de keus uit verschillende werkgevers, waaronder Exact en ABN Amro, grote bedrijven die me prachtige kansen boden. Een andere mogelijke werkgever was Hemmink B.V., waar ik via WIMM terecht ben gekomen en ook ben afgestudeerd. Een mkb-bedrijf, heel anders dan die twee corporates. De afstudeerstage bij Hemmink BV heb ik gecombineerd met activiteiten voor persoonlijke ontwikkeling bij WIMM. Dat gaf me veel nieuwe inzichten; ik heb me echt ontwikkeld. En, ik heb nu een baan als productmanager bij Hemmink B.V.’

Benieuwd naar het Power Employment Program van WIMM?

Of wilt u weten wat WIMM voor u organisatie kan betekenen? Vul dan het onderstaande formulier in of neem direct contact op met:

Bram Blokhuis
M: +316 22 86 40 14
E: b.blokhuis@wimm.nl

Sharlene Jansen Holleboom
M: +316 12 05 31 40
E: s.jansenholleboom@wimm.nl

Deze site wordt beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.