Bert Egberts – Eigenaar BKAlu

“De laatste jaren zijn wij als MKB’er hard gegroeid, wat ook gepaard gaat met groeipijnen. Iedereen deed alles op zijn eigen manier, waardoor er op een gegeven moment eilandjes ontstonden. Om onze organisatie meer toekomstbestendig te krijgen, zijn we samen met het team én WIMM een traject ingegaan.

We zijn gestart met het &Power traject van WIMM en daarnaast hebben zo’n zeven collega’s deelgenomen aan diverse opleidingsprogramma’s. Onze organisatie was toe aan verandering en WIMM heeft geholpen bij het blootleggen en inventariseren van deze vraagstukken. We zijn aan de slag gegaan in kernteams, er zijn POP-gesprekken gevoerd en later hebben we in de organisatie nog een verdiepingsslag gemaakt.

De grootste verandering die we in de afgelopen 2 jaar hebben doorgemaakt, is dat collega’s elkaar beter weten te vinden, zich meer uit te durven spreken en elkaar onderling aanspreken op eigenaarschap: wees verantwoordelijk voor je taken. Je merkt dat collega’s er echt baat bij hebben gehad. Daarnaast kwamen we tot de conclusie dat er een operationeel directeur bij moest komen om het management te versterken. Ook hierin heeft WIMM ons begeleid.

De kracht van WIMM is volgens ons dat ze een dienstverlener zijn die staat voor de MKB’er. Ze gaan aan de slag met onze mensen en organisatie met als doel echt een verschil te maken. WIMM is laagdrempelig, no-nonsense, staat met de voeten in de klei, staat er niet commercieel in en ze zijn financieel behapbaar (ook niet geheel onbelangrijk). Ik ken veel bedrijven die er hetzelfde instaan als wij, dus ik geloof dat WIMM hier een gouden toekomst in heeft. WIMM staat voor kwaliteit.

Zou ik WIMM aanbevelen aan andere MKB organisaties? Jazeker, daar ben ik al volop mee bezig!”

Programma’s: &Power+ MBO Mini Masters + JobBoost
Aantal medewerkers: +/- 45 medewerkers
Samenwerking sinds: oktober 2020