Aniek Breukers – HR bij Niverplast

“Samen met mijn collega Anne ben ik verantwoordelijk voor alles wat met de mensen binnen de organisatie te maken heeft. Zo richten wij onze aandacht liever op de mens en minder op administratieve taken, omdat wij het belangrijk vinden dat mensen met plezier naar hun werk toe gaan.

Wij willen graag investeren in onze mensen, zonder hen ben je namelijk nergens. Het draait hierin niet altijd alleen om de praktische skills, maar juist meer om de zachte kans van de mens. Om ons en onze collega’s hierin handvaten te bieden, hebben wij WIMM ingeschakeld.

We werken al langer samen met WIMM, omdat zij de juiste partij zijn voor vraagstukken rondom onze collega’s. Zo hebben we veelvuldig en persoonlijk contact met Manon en nemen we deel aan een op maat gemaakt, intern opleidingsprogramma van WIMM. We vinden het fijn dat het programma echt gericht is op de praktijk. Zo worden lastige situaties daadwerkelijk aangepakt en opgelost.

WIMM denkt met ons mee, neemt zorg uit handen, is transparant en oprecht en we liggen echt op één lijn. Er is veel aandacht voor de mens en de programma’s worden afgestemd op de wensen vanuit de organisatie. Wij merken zelf al wel positieve verschillen in de ontwikkeling van soft skills van de collega’s. Daarnaast leggen wij tijdens sollicitaties nu zelf ook meer de nadruk op de persoon zelf en minder op de hard skills. Praktische zaken kun je vaak gemakkelijk aanleren, soft skills net iets minder.”

Programma’s: JobOpp + &Power
Aantal medewerkers: +/- 240 medewerkers
Samenwerking sinds: mei 2021