Organisaties van de toekomst, be adaptive!

3 september 2020

We leven in een snel veranderende maatschappij. Veranderingen van hardware, software en andere technologische ontwikkelingen volgen elkaar dusdanig snel op, dat het voor een organisatie onmogelijk is om stil te blijven staan en niet door te ontwikkelen. Survival of the fittest maakt plaats voor een van de bekendste uitspraken van Charles Darwin: It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most responsive to change.

Leven lang ontwikkelen
Maar hoe zorg jij ervoor dat jouw organisatie in staat is om mee te ontwikkelen in deze maatschappij? In dit artikel leggen wij de focus op een van de belangrijkste aspecten hierin: je medewerkers! Mensen zijn immers de motor van iedere organisatie. En deze snel veranderende maatschappij vraagt een hele andere mindset van medewerkers, namelijk dat zij zich hun leven lang blijven ontwikkelen. Alleen op die manier blijven zij wendbaar, zijn zij in staat zijn mee te ontwikkelen met je organisatie en blijven zij gelukkig in hun werk.

Klinkt treffend, het ontwikkelen van je medewerkers, maar hoe doe je dat in de praktijk? Hoe zorg je ervoor dat ze wendbaar worden en blijven? Dat doe je door ze op te leiden, te begeleiden en door initiatief te stimuleren. Het uiteindelijke doel is dat je medewerkers in staat zijn om zich aan te passen aan verandering en mee te gaan met groei. En iedereen is wendbaar en in staat te blijven leren, míts zij daar de ruimte voor krijgen.

Ruimte en richting
Je medewerkers hebben namelijk ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen en moeten die ruimte ook letterlijk ervaren. En daar kun je als organisatie voor zorgen door een stevig fundament te creëren, waarop je medewerkers verder kunnen bouwen. Zorg dat je heel duidelijk formuleert waar je organisatie voor staat en gaat, nu en in de toekomst. Communiceer dat helder en eenduidig binnen je organisatie. Dat zorgt voor een goede basis waarop medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen. Op die manier durven en kúnnen zij hun verantwoordelijkheden pakken en nemen, eigenaarschap tonen en durven medewerkers elkaar aan te spreken. Jong of oud, vanuit huis of op kantoor, in welke rol dan ook.

Uitdagingen
Maar waar we het hebben over de ontwikkeling van medewerkers, stuiten we vrij snel op een ander, bijkomende uitdaging: vergrijzing en generatiediversiteit. Nieuwe generaties die je organisatie binnenkomen. Jonge mensen met nieuwe ideeën en een andere kijk op de wereld. Hoe implementeer je dit in je bestaande bedrijfscultuur, maar behoud je tegelijkertijd ook de inzetbaarheid en kennis van ‘de oude garde’? Hoe blijf je goed met elkaar communiceren, zeker als niet iedereen continu meer op kantoor is? Zomaar een paar vragen die we op dit moment veel horen.

Wil je je medewerkers de kans geven om zich te ontwikkelen of werk je daar al aan en heb je vragen of zou je hierover eens willen sparren? Neem dan contact met ons op via info@wimm.nl of bel met je contactpersoon binnen WIMM. Wij helpen je graag verder.