#blijfthuis

30 maart 2020

En dan ineens is alles anders. Waar we iedere dag in de auto, trein, bus of op de fiets stapten richting ons werk, hebben we dit in groten getale verruild voor thuiswerken. Geen praatje bij de koffieautomaat, geen wekelijks overleg aan de vergadertafel. Nee, we werken thuis. Alleen, met z’n tweeën of in veel gevallen met het hele gezin. Want ook de scholen hebben, net als de horeca en sportscholen, terecht, hun deuren gesloten. En dat vraagt nogal wat van ons allemaal.
In ons geval betekent dit bijvoorbeeld dat wij tot nader order al onze trainingen en workshops on hold hebben gezet…het is niet anders. Wij werken nu eenmaal met mensen en de gezondheid van die mensen gaat boven álles.

Impact
De reden dat we dit met z’n allen doen is overigens glashelder: pure noodzaak om de verspreiding van het Coronavirus temperen. Want de helse situatie zoals in Italië, en inmiddels ook in Spanje, willen we absoluut zien te voorkomen. Wel heeft het een enorme impact op ons sociale leven en op de economie.
In de tussentijd proberen wij bij WIMM alles zoveel mogelijk door te laten lopen. Coaching gesprekken proberen we zoveel mogelijk op afstand te voeren en we hebben extra online intervisies ingepland met deelnemers van onze programma’s. Want hoe fijn is het om juist in deze tijden, waarin misschien wel je hele team vanuit huis werkt, ervaringen met elkaar te delen en van elkaar te leren?

Persoonlijk leiderschap
Ik spreek misschien namens mijzelf, maar waar ik het eerder een verademing vond om een dag thuis te werken, begint ook voor mij na twee weken de uitdaging. Daar zit ik dan weer aan de keukentafel. Alleen. Zonder collega’s. Interne afspraken die niet doorgaan, afspraken buiten de deur die zijn gecanceld. Achterstallig werk dat langzaam van mijn to-do lijstje verdwijnt. Fijn? Dat wel. Maar juist nu is het een kwestie van persoonlijke doelen stellen en deze ook SMART maken. Mijzelf blijven uitdagen. Een serieuze test op mijn persoonlijk leiderschap. En het feit dat ik merk dat het mij lukt, geeft mij een gevoel van kracht. Dat ik me aan kan passen aan een veranderende situatie. Oftewel, dat ik wendbaar ben. Herken je het?

Op afstand
Het werken op afstand is overigens voor veel managers wennen. Managers die bijvoorbeeld veelal op aanwezigheid sturen, worden gedwongen dit nu los te laten om veel meer op output te gaan sturen. En dat loslaten is voor veel mensen best lastig, maar wel belangrijk. Het vergt gewoon een hele andere benadering. Vragen als “Hoe houd ik het team bij elkaar nu we op afstand werken? ” of “Krijgt het team wel genoeg sturing?” zijn ook door mijn hoofd gegaan. Maar ik durf wel te zeggen dat wij onze draai als team hebben gevonden. Zo hebben wij dagelijks een koffiemomentje aan het einde van de dag, via Microsoft Teams. Verder spreek ik iedereen dagelijks op individueel niveau en hebben we op maandag ons wekelijkse teamoverleg.

17 miljoen mensen
Wij blijven in ieder geval ook in deze onzekere tijd hard aan de weg timmeren.  Sterker nog, wij zijn met mooie, nieuwe dingen bezig, hebben intensief contact met onze klanten en ondersteunen ze waar mogelijk. Het is fijn om te kunnen helpen. We zitten namelijk allemaal in hetzelfde schuitje, met álle 17 miljoen inwoners van ons kikkerlandje. Laten we dit dus sámen doen en met elkaar hopen dat we over een tijd opgelucht adem kunnen halen en terugkijken op een hele heftige periode, waarin we onszelf opnieuw hebben uitgevonden en veel wijze lessen hebben geleerd. Maar nu eerst: samen de schouders eronder…op anderhalve meter afstand natuurlijk!

Manon