Ik vertrouw, jij vertrouwt, wij vertrouwen…

15 oktober 2020

Een vertrouwenspersoon; sommige organisaties hebben er geen, andere hebben intern een vertrouwenspersoon aangesteld en er zijn organisaties die er bewust voor kiezen om daar een externe voor in te schakelen. Maar wat is nu verstandig en waarom is een vertrouwenspersoon zo belangrijk? En heb je überhaupt de keuze of is het wettelijk verplicht?

Lees meer

Organisaties van de toekomst, be adaptive!

3 september 2020

We leven in een snel veranderende maatschappij. Veranderingen van hardware, software en andere technologische ontwikkelingen volgen elkaar dusdanig snel op, dat het voor een organisatie onmogelijk is om stil te blijven staan en niet door te ontwikkelen. Survival of the fittest maakt plaats voor een van de bekendste uitspraken van Charles Darwin: It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most responsive to change.

Lees meer

Collegiale in- en uitleen: zo doe je dat!

16 juli 2020

Bijna iedere organisatie kent het wel: een minder drukke periode of een grote order die niet doorgaat, waardoor sommige personeelsleden een tijdje minder werk hebben. Heel vervelend, maar meestal wel te overzien.

Lees meer