4 tips om meer uit je LinkedIn te halen

LinkedIn: waarschijnlijk heb je wel een account en gebruik je deze af en toe om eens te lezen wat je connecties te vertellen hebben. De kans is ook groot dat je het kanaal gebruikt wanneer je aan het solliciteren bent. Maar heb je eigenlijk wel een idee van wat je eigenlijk allemaal nog meer uit LinkedIn kunt halen? Hoe zorg je er nu voor dat je dit social media kanaal zo optimaal mogelijk gebruikt om jezelf online neer te zetten? In dit artikel geven we je 4 tips over hoe jij LinkedIn kunt inzetten tijdens je zoektocht naar een (nieuwe) baan of stage.

1. Maak je profiel compleet

Zorg ervoor dat je profiel compleet is, zodat andere LinkedIn gebruikers – en eventuele recruiters – jou meteen leren kennen. Denk er wel aan: LinkedIn is een zakelijk platform.

  • Kies voor een professionele profielfoto, geen foto die met je telefoon is genomen en geen vakantiefoto;
  • Vertel in je kopregel letterlijk wat je doet en waar je voor staat. Gebruik kernwoorden die jou omschrijven. Vermeld in de kopregel ook dat je op zoek bent naar een baan of stage;
  • Introduceer jezelf in de samenvatting. Wat zijn jouw kwaliteiten en wat maakt jou uniek? Presenteer jezelf in maximaal 5 regels in de ik-vorm;
  • Vergeet je contactgegevens niet toe te voegen;
  • Omschrijf bij elke werkervaring kort wat bij elke organisatie jouw taken en verantwoordelijkheden waren;
  • Voeg vaardigheden toe en vraag of iemand anders deze wil onderschrijven. Dit houdt letterlijk in dat iemand anders bevestigt dat jij over een bepaalde vaardigheid beschikt.
  • Vraag om aanbevelingen van collega’s/medestudenten: Een aanbeveling op LinkedIn is ontzettend waardevol. Je kunt zelf nog zo hard roepen dat je ergens goed in bent, maar als een ander dit over jou zegt, dan heb je er veel meer aan.

2. Probeer regelmatig wat te delen

Deel regelmatig updates over je werk-/studentenleven, zoals een project wat je hebt afgerond, een certificaat wat je hebt behaald, etc. Zorg er ALTIJD voor dat je de berichten die je plaatst visueel maakt door een afbeelding of video toe te voegen. Maak ook hiervoor gebruik van het programma Canva, of gebruik foto’s vanuit beeldbanken zoals pexels.com en unsplash.com. Maak daarnaast gebruik van relevante hashtags, hierdoor wordt je bereik groter en is je content beter vindbaar in de zoekresultaten

3. Netwerken!

Zorg ervoor dat je veel relevante connecties hebt met mensen binnen dezelfde branche Hoe meer connecties, hoe groter de kans is dat jouw bericht ook mensen buiten jouw netwerk bereikt. Stuur recruiters, kennissen en contacten van je huidige/vorige baan of studie een uitnodiging op LinkedIn. Bouw een netwerk op met waardevolle connecties. Connecties die iets voor jou kunnen betekenen en/of jij voor hen.

4. Laat weten dat je op zoek bent naar een (nieuwe) baan of stage

Actief op zoek naar een baan? Plaats een oproep, upload hierbij je CV (maak deze eerst op in Canva) en vraag aan je netwerk of zij iets weten en/of ze jouw bijdrage willen delen in hun eigen netwerk. Schakel de functie #opentowork in, volg bedrijven die jou interessant lijken (en lees je in ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek) en ga op zoek in de vacaturepagina van LinkedIn.

Kortom: ben je op zoek naar een baan of stage? Steek dan even wat tijd in het opfrissen van je LinkedIn profiel en gebruik het platform waar het voor bedoeld is; om te netwerken.

Loop je vast in je zoektocht, of zou je graag meer tips willen? Neem dan contact op met onze Job Advisors.

Contact