Voor bedrijven

Kom in contact met jonge professionals

Nieuwe (technologische) ontwikkelingen vragen om blijvende ontwikkeling van de organisatie en de mensen daarbinnen. In-, door- en uitstroom goed regulieren zijn hierin van groot belang. Hoe zorg je voor een goede kennisoverdracht, als de nieuwe generatie werknemers straks instroomt? En nog belangrijker: Hoe zorg je voor die instroom van de nieuwe generatie jonge professionals? Employer branding en zichtbaarheid zijn sleutelbegrippen voor het blijven aantrekken van junioren op de arbeidsmarkt.

WIMM helpt MKB-ondernemingen hiermee. Door veelvuldig en doorlopend contact met studenten en starters in de regio Overijssel, zijn we in staat te vertalen wat de nieuwe generatie nodig heeft. We helpen jou als ondernemer met het maken van deze vertaalslag binnen jouw bedrijf. Door te ‘doen’; door praktische handvaten te bieden. En tot slot, door de JobOpp-pool van studenten en starters is verbinding leggen zo gedaan!

Voor studenten en starters

Op het moment dat je klaar bent met studeren begint de zoektocht naar je eerste baan. Je gaat solliciteren en maakt kennis met de arbeidsmarkt. Meestal is dát het moment dat je ontdekt dat er echt heel wat te koop is. Maar bij welk bedrijf kom jíj eigenlijk het beste tot je recht? Er zijn legio factoren die daar een rol in spelen en het is niet altijd eenvoudig om te ontdekken welke voor jou belangrijk zijn. JobOpp helpt jou in deze zoektocht!

HERE TO HELP YOU...
Of je nou op zoek bent naar een stageplek of eerste baan, bij JobOpp ben jij aan het juiste adres. Wij vinden het belangrijk dat wij jou als jonge professional kunnen behouden voor onze mooie regio. Onze dienstverlening is persoonlijk en gericht op verbinding en netwerken. JobOpp biedt jou een sparringpartner waar je terecht kunt voor al je vragen rondom solliciteren en de zoektocht naar je eerste baan.

HOW TO?

JobOpp biedt persoonlijke aandacht 
En dat doen we laagdrempelig en kosteloos voor jou! Het enige dat jij investeert is tijd en aandacht. Want wat jij in jouw zoektocht stopt, haal je er ook weer uit. Wij starten altijd met een gesprek waarin we jou graag leren kennen. Wie ben je, wat past écht bij jou en hoe ver ben je (al) in jouw zoektocht? Samen plannen we mogelijk een verdiepend gesprek om te ontdekken welk type bedrijf en welke functie bij jou past. Zijn extra gesprekken waardevol voor jou? Er is zelfs de mogelijkheid tot verdere coaching, samen met een professionele coach*

Legt verbinding
Wij helpen jou in contact te komen met bedrijven in de regio. Dit doen we door openstaande vacatures uit ons netwerk bij je onder de aandacht te brengen én je een ingang te bieden bij het bedrijf.

En ook door contact te leggen tussen jou en een werkgever in de regio, óók wanneer er geen passende vacature online staat. Omdat wij geloven dat elk gesprek jou verder helpt in je zoektocht! Dit vraagt van jou een proactieve houding: bel, mail of bericht ons als je ideeën of twijfels hebt.

Door te inspireren en te netwerken 
Schrijf je in bij JobOpp en jij wordt uitgenodigd voor onze JobOpp-events. Raak geïnspireerd, spar met andere werkzoekenden, krijg praktische (sollicitatie)tips & kom in contact met bedrijven uit de regio. Omdat samenwerken werkt!

Kundige werkwijze

“Het regionale netwerk van JobOpp, in combinatie met de enthousiaste en kundige werkwijze van haar werknemers, waren voor mij de perfecte ondersteuning die ik als starter nodig had bij het vinden van een eerste baan die bij mij past. En dat binnen een organisatie waar ik mij op mijn plek voel.’‘ – Anouk

Behulpzaam

“De manier waarop de mensen bij JobOpp mij begeleid hebben in het vinden van mijn richting heeft mij ontzettend geholpen. Ik weet nu wat ik belangrijk vind en waar ik blij van word in mijn werk. Het JobOpp team is erg behulpzaam en goed bereikbaar voor advies.” – Sophie

Een HeadStart voor jou!

Je eerste baan gevonden? Dat is best spannend. En nu wil je natuurlijk een goede start maken in je carrière! In overleg met je nieuwe werkgever volg jij mogelijk het HeadStart programma van WIMM náást je baan. Learning on the job, hoe fijn is dat? Gedurende een jaar word je getraind op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Samen met andere werknemers van verschillende bedrijven. Super leerzaam en waardevol voor jouw eigen toekomst.

Lees meer